Badminton / Nyheter / 2024 / Spennende nytt samarbeid i Drammen!
Morten og Frank.jpg

Spennende nytt samarbeid i Drammen!

Drammen Badmintonklubb (DBK) har inngått et meget spennende samarbeid med Drammen Tennisklubb - med mer og bedre halltider, åpner det seg nye muligheter. Og, ikke bare for medlemmer i DBK - samarbeidet åpner også for booking av badmintonbaner for alle som måtte ønske seg mer badminton i hall! Søndag 8. september ble det arrangert Åpen dag - og de ny-merkede badmintonbanene i tennishallen ble tatt i bruk for første gang!

Leder i Drammen Badmintonklubb, Morten Svendsen (t.v.) og leder i Drammen Tennisklubb, Frode Auvi-Lyngar, gleder seg til å se hvordan det nye samarbeidet kan få gode effekter for begge klubber. Drammen BK får med dette samabeidet oppgraderte fasaliteter, bedre treningstider og ikke minst mulighet til å booke seg spill på fire baner når det måtte passe!

Drammen åpen dag.jpeg

"Her har vi 4.000 kvadratmeter som stort sett står tomme hele sommerhalvåret", forteller Auvi-Lyngar, "Å få mer aktivitet i hallen vår, er vinn vinn - for oss alle!" Tennisklubben har baner både ute og inne. Inne i tennishallen, som i tillegg til fire tennisbaner - blant annet rommer en hyggelig kafeteria, pro-shop, arealer for sosialt samvær, møtelokaler og treningsstudio - har man nå besluttet å åpne opp også for badmintonklubben. På én tennisbane har man nå fått merket opp fire badmintonbaner. Sorte streker fungerer for begge og skjemmer heller ikke når tennisklubbens medlemmer skal spille sitt spill. Tennisklubben får med dette samarbeidet mer aktivitet i hallen, i tillegg til leieinntekter fra badmintonklubben, og sannsynligvis inntekter fra medlemmer og privatpersoner som måtte ønske seg å booke bane, når det måtte passe for dem!

Leder i Drammen Badmintonklubb, Morten Svendsen (t.v.) forteller at DBK har hatt stagnasjon i rekrutteringsarbeidet de siste årene. Klubben som i dag teller 24 medlemmer, og hvor 16 er aktive, er hovedsakelig voksne medlemmer. Årsaken til dette er først og fremst knyttet til anlegg og tilgang til hall. Klubben har frem til nå hatt sine treninger i Galterudhallen - hvor eneste tilgjengelig treningstider har vært mandag og onsdag fra kl. 20-22. Det er selvsagt for sent på kvelden, for å rekruttere barn- og ungdom til klubben... Morten forteller at det er svært frustrerende å motta SMSer fra entusiastiske foreldre som ønsker at barnet skal få et godt badmintontilbud - så er det bare ikke mulig, fordi man ikke har tilgang til hall, på tider som passer for barn og ungdom. De siste årene har Morten vært i mange møter med lokale politikere - de har alle fått høre om ett tyvetalls (!) henvendelser fra barn, unge og foreldre som ønsker å bli med - men fortsatt har ikke lokalpolitikerne evnet å tilby bedre halltider...

Samarbeidet med Drammen Tennisklubb er derfor kjempespennende. Nå har badmintonklubben fått bedre treningstider - mandag kl. 19-21 og onsdag kl. 18-20. Med mulighet for å avtale mer tid til kurs og aktiviteter. Før jul planlegges det nybegynnerkurs, og man vil endelig igjen kunne starte opp aktiviteter for barn og ungdom! 

Drammen åpen dag 2.jpeg

Det er også spennende at de fire badmintonbanene ligger ute på tennisklubbens bookingprogram, Matchi - her kan medlemmer av Badmintonklubben booke seg én time spill for 150 kr/bane. Med andre ord; få med deg én å spille med, så kan du spille én time for 75,- pr. pers - og du kan spille når som helst i hallens åpningstider; kl. 06:00 til kl. 23:00. Noe å spise på kan du få i kafeterian, og på samme måte er treningsstudioet åpent for medlemmer av DBK hele dagen. Også ikke-medlemmer kan booke seg tid på banene - da er prisen kr 250,- pr. time pr. bane. Så her åpner det seg muligheter også for alle naboklubber, og spillere fra nær og fjern!

På Åpen dag møtte det selvsagt flest spillere fra Drammen, men også blant andre flere fra Asker BK - Nestleder i Asker BK Khiem Duc Nguyen hadde tatt seg turen, og spilte en match mot Drammen BKs Andre Hoai-An Le Thanh - begge veldig fornøyde med de nye banene. Sorte streker fungerer helt fint. Khiem er overbevist om at mange vil benytte seg av tilbudet; "Jeg vet om spillere som reiser Tønsberg-Oslo på sommeren for å få spille i hall, jeg tror muligheten til å booke seg bane her vil bli en suksess!"

fire baner.jpg

Vi har derfor to oppfordringer til dere alle;

Ta en tur til Drammen Tennishall (Ing. Rybergsgate 113, 3027 Drammen) - og test ut de nymerkede banene. Meld dere inn i Drammen BK eller lei dere bane som privatpersoner. Ja, takk! Mer badminton!

Og, ikke minst; til alle klubber rundt om i Norges land, som har samme utfordring som det Drammen BK har hatt - hvorfor ikke ta kontakt med deres lokale-tennisklubb? Kanskje har de tilsvarende lokaler, hvor det er plass til flere, og hvor det kan merkes opp også for badminton - mulighetene er mange!

Kontakt Drammen Badmintonklubb ved leder, Morten Svendsen - morten@sbeas - eller sjekk bookingsidene for bane hos tennisklubben her.

Vi lar oss inspirere av tiltaket i Drammen - og ønsker klubbene lykke til med samarbeidet!

 

 

Forza Thon Stiftelsen VI