Badminton / Nyheter / 2024 / Ny vår for Harstad Open!

Ny vår for Harstad Open!

Denne helgen var sesongens siste turneringshelg i Hålogaland Badmintonkrets. Sesongen ble avrundet på beste vis – med å introdusere en ny turnering i Harstad – hvor Harstad BK og Kvæfjord IL badminton samarbeidet om turneringen som gav spill over to dager i Seljestadhallen. Harstad Open har eksistert tidligere, men det er nå nærmere 10-12 år siden turneringen ble gjennomført sist. Omlag 125 kamper ble spilt av de 60 deltakende spillere, fra sju norske og én svensk klubb.

Hålogaland Badmintonkrets strekker seg som kjent over Troms og Nordland, og manglet bare Bodø BK av de aktive klubber denne helgen. Til Harstad Open stilte Tromsø BK som største klubb med 25 spillere, fra Hammerfest hadde far og sønn Andersen kjørt 80 mil for å delta, og av de mer lokale klubbene i Midtre-Hålogaland stilte foruten Harstad og Kvæfjord, Sortland BK og Hadsel BK. En hjemvendt spiller fra Porsgrunn BK, samt en delegasjon på fem spillere fra den svenske klubben BMK Fjädern fra Kiruna utgjorde deltakerklubbene.

Turneringsleder Adrian Olsen-Loe Pedersen hadde full kontroll gjennom helgen (og presterte også godt på banen!), og t.h. den lokale presse var på plass – Harstad Tidene gjorde sin reportasje fra hallen.

Les Harstad Tidenes artikkel fra Harstad Open HER. (Artikkelen er pluss-artikkel, men vil åpnes etterhvert).

Badmintonaktiviteten i Hålogaland har selvsagt endret seg gjennom årenes løp. Kent Nyheim, leder i Hadsel BK, forteller at det var flere klubber i kretsen på 80-90-tallet. Da var det også et aktivt miljø i Narvik. Det er det desverre ikke i dag, men det spilles nok badminton likevel. Nyheim forteller at det også finnes miljøer på Finsnes, Senja, Brøstadbotn og Bardufoss, hvor det spilles mosjons-badminton, men hvor det ikke er etablert klubber for øyeblikket. Potensialet for mer aktivitet i området er stort.

Tromsø-gutta Tårjus, Albert, Johan og Sander.

Uansett, klubbene og krets gjør en stor jobb for å gi et godt turneringsprogram gjennom sesongen. Klubbene har sine faste turneringer; Tromsø arrangerer Tromsøpalmen i september. Turneringen er oppkalt etter ugresset i skjermplantefamilien. På nett kan man lese at planten sprer seg lett, og er vanskelig å bli kvitt – merk at det sammenfaller med ambisjon for badmintonsporten! I Hadsel har man Hadselsmashen – som har blitt arrangert hvert år i 27 år i oktober. Den tradisjonsrike Polarsirkel Cup i Bodø finner sted i november. Så har man Tromsø Artic Open i februar. I tillegg kommer selvsagt ett årlig Kretsmesterskap, og Barents Games annen hvert år, som store happeninger. Harstad Open kommer som et kjærkomment tilskudd i april, før man eventuelt kan ta reisen til nabokretsen i Finnmark, for å avslutte sesongen med Midnight Sun-turneringen i Hammerfest i mai.

Familien Andersen: Geir Andre, mor og supporter Elin og Geir Arne fra Hammerfest BK.

Geir Andre (på bildet over) hadde nettopp vunnet semifinalen, og startet straks forberedelsene for finalen (som han vant!). Familien hadde kjørt 80 mil – 10 timers kjøretur for å komme til helgen i Harstad – veien er like lang hjem. Geir Andre som har spilt badminton aktivt i to år, kunne fortelle at han har deltatt i omlag 10 turneringer, og har finaleerfaringer fra før. I tillegg til turneringer hjemme i Hammerfest, har han blant annet også spilt i Kirkenes og i Kiruna.

Spillerne fra Kiruna – BMK Fjädern – og Kent Nyheim, kretsleder Merete Andreassen og Ståle Åbotsvik var fornøyd med ny turnering i Harstad.

Gjestene fra BMK Fjädern fra Sverige – den svenske delegasjonen forteller at Harstad Open vil bli den nærmeste turneringen for dem å reise til, og at de hadde hatt en fin turnering denne helgen.

Linda Wikeland og Nicole Hofmann, begge fra Kvæfjord, i sekretariatet og to av initiativtakerne til turneringen.

På hjemmebane: Styremedlem i Harstad BK Mette Kruse og Angele Virketyte.

Det var kjempegod stemning i hallen lørdag og søndag – med en samlende middag på Egon lørdag kveld.

Stor deltakelse på Harstad Open!

Aysha Bharat, Hadsel BK og Aarush Kumar Sharma, Sortland BK vant U15 mixeddouble, her sammen med sine fedre t.v. Gagan Kumar og t.h. Pankaj Bhart - som begge også selvsagt spilte turneringen.

Nicole Hofmann deler ut deltakerpremier i U13 klassen, t.h. Aksel Kummerwoll mottok turneringens Fair-play pris for god sportslig opptreden både på og utenfor banen - gratulerer!

Kent og Lasse Nyheim vant herredouble, og Lasse vant også herre single.

Familien Hofmann fra Kvæfjord - Anton, vant herresingel Sen. B, mor Nicole vant sølv i damedoule, og Anika vant double sammen med Geir André fra Hammerfest.

Se alle resultatene HER.

Vi gratulerer Harstad og Kvæfjord med en flott gjennomført turnering – takk til alle i turneringsledelse og frivillige – og ikke minst alle som svettet, spilte, vant og tapte – nå er det bare å legge seg i trening frem mot en ny sesong!