Badminton / Nyheter / 2024 / Einar Printz Moe har gått bort
Printz Moe 3.jpg

Einar Printz Moe har gått bort

Einar Printz Moe – vår tidligere forbundspresident og gullmerke-innehaver – døde brått 7. juli.

Einar kom inn i badmintonsporten som student ved NTH i Trondheim. I gymnasietiden hadde Einar drevet med ulike idretter, som fotball og bandy, men ville nå finne sin ”retiring sport”, som han selv betegnet det, - en idrett som han kunne drive kombinert med sine studier og senere; kombinert med arbeidslivet. Einar ble raskt leder av NTHI badminton, og ledet gruppen i årene 1965-1967. Han ble etterhvert styremedlem, og var leder for hele NTHI i årene 1967-1969. Derfra gikk veien inn i studentidretten på særforbundsnivå. Einar var én periode styremedlem, før han var president i Norske Studenters Idrettsforbund i årene 1972-1974. Samtidig i denne perioden, hadde han også verv både som leder for Sør-Trøndelag Badmintonkrets, og som styremedlem i Sør-Trøndelag Idrettskrets. Einar hadde et stort engasjement og evner som gjorde han til en dyktig og strukturert organisasjonsmann.

Einar fikk sin første jobb ved NTH og forskningsinstituttet SINTEF, men etterhvert førte en stilling ved Produksjonsteknisk forskningsinstitutt han tilbake til Oslo. Einar engasjerte seg da i Oslo Badmintonklubb, og det var med masse organisasjonserfaring og med et stort hjerte for badmintonsporten at Einar sammen med gode venner som Knut Engebretsen og Terje Dag Østhassel, tok fatt på det store arbeidet å strukturere forbundets instruksjons- og utdanningsarbeid. Einar ble etterhvert Norges Badmintonforbunds president i årene 1976-1979, en periode hvor det skulle skje store organisatoriske endringer i forbundet. Einar var et stort arbeidsjern, og da forbundet fikk kontorlokaler på Rud, anskaffet han en sofa - slik at han også kunne overnatte på forbundskontoret, når arbeidsmengden krevde det. Det var også i denne perioden at forbundet fikk ansatt en generalsekretær for første gang. Einar var en president som evnet å modernisere forbundet og gjøre det rustet for fremtiden. For arbeidet i norsk badminton er Einar hedret med NBFs gullmerke. For innsatsen ellers i norsk idrett, er han også tildelt Norges Studentidrettsforbunds gullplankett, og Norges Idrettsforbunds hederstegn.

Engasjement for idretten hadde Einar helt til det siste, da han fortsatt var engasjert i Idrettspolitisk forum.

Vi er takknemlige for alt Einar utrettet for norsk badminton – vi lyser fred over hans minne – og våre tanker går til hans nærmeste.

Bisettelsen finner sted i Haslum krematorium, lille seremonirom, mandag 15. juli, kl. 10.00.

Forza Thon Stiftelsen VI