Trenerseminaret ble ledet av Lars Uhre som til daglig jobber som talentutvikler i det danske badmintonforbundet. Lørdagen var 35 deltakere i idrettshallen på Norges Idrettshøyskole (NIH). Her var det mange gode temaer med mange nye vinklinger på øvelser og tankesett.
I tillegg til deltakerne var det også flere spillere som hadde takket ja til å delta som markører i de ulike øvelsene. Gjennom alle øktene på lørdagen ble de introdusert for ulikeøvelser og fikk vært mye i aktivitet. Lars gikk rundt og hadde 100% fokus på spillerne når de var satt i gang med en øvelse og gikk inn på banen for å rettlede.
Spillerne som deltok på seminaret var: Aksel Fossåskaret, Klemetsrud IL, Aksel Hegerstrøm Haugli, Moss BK, Deeptanshu Toka, Haugerud IF, Joseph Paul, Bærum BK, Leon Matheo Solbakken Svela, Klemetsrud IL, Milaniia Petrina, Klemetsrud IL, Sarah Zeyu Du, Asker BK, Srijan Karthik Kancheria, Asker BK. Tusen takk til dere!
Lars hadde mye godt å komme med både for spillere og trenere. Noe av det han gikk gjennom var:
Del 1 - Tekniske grunnprinsipper (kvalitet i basis)
Den første økten handlet om de tekniske grunnprinsippene i badminton. Her gjennomgikk han ulike former for oppvarmingsøvelser, grep, litt slagteknisk og forståelsen av alle disse momentene og hvordan man som trener kan se etter disse til daglig.
Øvelsene ble gjennomført at spillere som var deltakende på samlingen og dette gav trenerne muligheten til å se mer på det tekniske og hvordan spillerne utførte de ulike øvelsene.
Del 2 - Soneteori
Del to baserte seg på en soneteori som Lars selv har utviklet. Her har man ulike soner ut ifra når og hvor man befinner seg på det taktiske. Dette innebar også «hva er det viktigste å tenke på i de ulike sonene slik at spillerne selv kan få en forståelse av eget spill underveis i trening og i kampene». Hvordan bygge opp sitt eget spill til å kunne prestere på et høyt nivå over tid og bygge seg selv opp underveis i ballvekslingene. Dette verktøyet kan hjelpe treneren med å gi spillerne et bedre fokus i øvelsene, samt hvordan bygge opp sitt eget spill til å avgjøre på det rette tidspunktet.
I denne fasen ble det også mye praksis for spillerne som ble satt til å gjennomføre ulike øvelser som enkelt viser frem hvordan man kan utnytte sonene på best mulig måte. Videre var det trenerne som skulle mer i aksjon hvor de ble satt sammen i grupper for selv å komme opp med ulike øvelser som var tilpasset innenfor de ulike sonene. Spillerne fikk forsøkt seg på noen av disse hvor det ble en liten evaluering i plenum i etterkant av hver øvelse.
Del 3 – Teknisk spesialisering (toppnivå)
I denne delen var det igjen fokus på teknikk, men nå ble nivået og fokuset hevet opp til nærmere toppnivå. Mer spesialisering på detaljer rundt ulike slag, hvordan man bør plassere føttene og hvordan angripe ballen på korrekt måte. Fokus på god og hurtig racketføring på ulike posisjoner på banen var også en del av denne økten.
Dommer- og oppmannsseminaret
Det var godt oppmøte også på Dommer- og oppmannsseminaret, hvor 20 deltakere møtte, og hvor mange viktige og relevante temaer sto på agendaen. Seminaret ble ledet av leder av KK, Kirsten Gulbrandsen. Fokuset var oppdatering av regelverk, praktiske eksempler og tvilstilfeller fra sesongen som har vært ble grundig diskutert, og erfaringer ble raust delt blant deltakerne. Den teoretiske prøven var også nyttig, og ikke minst var det en fin sosial ramme på Thon Meet - hvor seminaret fant sted.
Emma Lindquist takket av i Dommer- og oppmannsutvalget
Emma Lindquist har vært et svært aktivt medlem i Dommer- og oppmannsutvalget over mange år. Emma har bidratt mye med sine erfaringer og kunnskaper. Hun har særlig hatt ansvar for oppsett av dommere. Emma fortsetter selvsagt som Oppmann på turneringer også fremover, men på seminaret denne helgen, ble hun takket for innsatsen og godt utført arbeid i utvalget! Takk, Emma!
Deltakerne deltok aktivt i diskusjonene og delte egne erfaringer, under presenterer Øystein Wiborg gode erfaringer og nyttige læring for god turneringsgjennomføring. Det ble rapportert fra internasjonal dømming og det ble vist videoer og mange situasjoner ble analysert i løpet av helgen.
Vi takker alle på Kompetansehelgen for aktiv og god deltakelse!