Hvordan har de fått til det?
NBF besøkte Haugerud tidligere i våres - og som ny generalsekretær på visitt, blir besøket gjennomført med stor nysgjerrighet - hva gir de ulike klubbene sin identitet, og hvorfor har de kommet i den posisjon de er i, hva er utfordringene og hva er de stolte av?
I Haugerud IF Badminton er de stolte av (og med god grunn) at de har en stor bredde og samtidig en god topp. I Haugerudhallen og Oppsal Arena lever ideen om at bredde og topp går hånd i hånd. Haugerud prioriterer badmintonskole for de yngste, og de gjør dette med en bredde og innsats, som gjør at kontinuerlig klarer å rekruttere spillere fra sitt lokalmiljø. Da må man lage et opplegg som gjør at alle som kommer inn fortsetter. For å få til dette, anerkjenner de at det å ha gode trenere, er det som på sikt gir gode spillere, skaper et miljø og som kan holde liv i deres eliteserielag og som gir gode og aktive turneringsspillere.
Leder Torstein Reistabakk uttrykker det på denne måten; "Vi er alt - både topp og bredde, og for å få til å være begge deler, må fundamentet være som breddeklubb, med en overkommelig lav treningsavgift". Dette ser ut til å ha en sammenheng; større bredde gir mer aktivitet på alle nivå.
Vi legger tilrette for de som ønsker å satse også. Vi har et godt samarbeid med skolen her, som gjør at vi kan han åpne morgentreninger, før skoletid og med trener - her lar vi også satsende spillere fra andre klubber delta - det er tydelig at Haugerud er en raus klubb!
Haugerud IF badminton har også denne sommeren deltatt med åpen aktivitet, i Oslo-konseptet Idrettssommer - støttet av Oslo kommune, Oslo idrettskrets, Gjensidigestiftelsen og Bydel Alna. Men selvsagt også med stor frivillig innsats fra hele klubben. Slik blir sommerferien fylt med mange ulike idretter - gratis og noe for alle - også badminton; klubben har i sommer arrangert åpne treninger, badmintonskole for nybegynnere og to badmintoncamper. Det gir en introduksjon og forhåpentlig flere i hallen utover høsten.
Og utfordringene? Vel, hall… Vi håpet på 9meter under taket, på den nye, planlagte Haugerudhallen - det får vi desverre ikke - men vi håper på at den vil gi bedre fasiliteter og bedre plass, og med det bedre miljø og ramme for aktivitet, trening og turneringer! Det er nettopp i anleggsdiskusjoner at man kjenner på at man er en liten idrett i en stor by.
Haugerud er også et flerkulturelt område. Dugnad og frivillighet må oversettes og forklares, men det er ikke alltid lett å finne nok hender til å organisere det store aktivitetsmangfoldet.
Og hva ønsker de seg fra NBF? De ønsker seg et forbund som bryr seg, og som viser interesse. De siste årene har de også etterlyst mer forutsigbarhet og langsiktighet i forbundets landslagsarbeid. Og Landslotteriet? Det er noe dritt! (Merk: Besøket ble gjort før forbundstinget - nå er også Landslotteriet historie, takket være et tingforslag fra nettopp Haugerud IF Badminton).
Haugerud står i kommende sesong som arrangør for rankingturnering U15 og U19 25.-27. oktober, Haugerud Cup 14.-15. desember, Storerunden 24.-25. januar, NM-junior 25.-27. april og Haugerud vårcup 24.-25. mai.
Vi heier på veldrevne og aktive klubber som Haugerud IF Badminton!